31 oct 2010

Primeres enfarinades!

A inicis de setmana ens va creuar un sistema frontal que va ser el responsable d'un important descens de les temperatures, una gran tramuntanada i, en conseqüència, van tenir lloc les primeres enfarinades de la temporada, afectant especialment al vessant nord del Pirineu.
Puntualment, la rufagada va saltar al vessant sud, que en el cas del coll de Piumorents (dins de la zona de França) hi va arribar a enblanquinar.
  • Dilluns 25-10-10

    Jordi Queralt/Coll de Piumorents.
Pel que fa aquí, a Guardiola de Berguedà, el vent va ser més que considerable amb ratxes màximes que vorejaven els 100 km/h. La sensació de fred també va ser força acusada. I pel que fa a precipitacions gairebé inepreciable, ja que amb prou feines van caure quatre vovles de neu transportades per la rufagada.
  • Dilluns 25-10-10

    Guardiola de Berguedà/Marc Noguera

23 oct 2010

Temps de plena tardor!

Ja fa un mes que ha arribat la tardor i de moment ha estat força variable. Ja que hem tingut dies de bonança i amb temperatures força elevades, dies amb pluges intenses (la llevantada del 9 al 13 ) i les primeres enfarinades als cims d'arreu del Pirineu.
Tal i com es pot observar en aquesta imatge que ens feia arribar en Jordi Queralt, podem veure com el cim del Puigmal (el de la part inferior dreta de la imatge) ja estava ben enblanquinat el passat dia 14.

Jordi Queralt/Cim del Puigmal.

De cara aquest cap de setmana ens creurarà un sistema frontal que ens portarà més fred i vent que no pas precipitacions. El vent serà més que destacable de cara a la jornada de dilluns, i les temperatures baixaran considerablement.

9 oct 2010

Bolets!

Aquesta temporada de bolets, fins a dia d'avui, la podríem qualificar d'irregular. Ja que per una banda hem tingut un inici prometedor, avançat i inesperat. No obstant això, les setmanes van anar passant, però els bolets no acabaven de prendre embranzida.
No ha estat fins a inicis d'aquest mes d'octubre quan la florida ha estat esperançadora. I és que des de fa uns quants dies que aquests van fent acte de presència arreu del territori.
Avui novament hem tingut l'oprtunitat d'anar a buscar bolets, i personalment ha valgut la pena. Ja que en total hem trobat uns 9'5 kg entre rovellons, llenegues negres, fredolics i cama-secs.


Cistelles dels bolets torbats.


Aprofito aquesta segona imatge per remarcar la froma tant peculiar que han adoptat aquests bolets (que desconeixo de quina mena es tracta). Ja que tal i com es pot observar, formen una circumferència quasi perfecte.