29 may 2011

Canvi de temps!

De cara a les próximes hores ens creuarà un sistema frontal associat amb aire fred en alçada, la qual cosa implicarà un creixement de núvols convactius, és a dir, es preveu un temps insegur amb ruixats i tempestes que poden afectar a molts indrets de Catalunya. Malgrat això, el terç nord del país es veurà més afavorit que a la resta del territori. Així doncs, haurem d'estar atents sobre el què ens depararà la méteo a curt termini, ja que no és gens descartable que es repeteixin les tempestes que vam tenir el passat dijous dia 26.


Guardiola de Berguedà 26.05.11


Imatge de la calamarsada

17 may 2011

Pel maig cada dia un raig

Aquesta podria ser l'expressió que resumiria el temps, parcialment inestable, que vam tenir la setmana passada. La jornada de dimecres, dijous i dissabte van ser les més mogudes. Dimecres i dijous les tronades van afectar bàsicament a la zona del Pirineu i Prepirineu. Dissabte les tempestes van ser més generalitzades i en alguns indrets les precipitacions van ser força abundants. A Guardiola de Berguedà vam recollir 79 litres al llarg de tota la setmana.

La primera imatge va ser realitzada dimecres passat, just abans de ploure. I la segona imatge, va ser realitzada el passat diumenge al riu Llobregat pel seu pas a Guardiola de Berguedà. (una mica abans de que el riu Bastareny aflueixi les seves aigües).


Guardiola de B./ 11.05.11



Riu Llobregat/15.05.11