28 ago 2011

Huracà Irene!

L'huracà Irene ha estat la novena tempesta tropical de la temporada i el primer en assolir la categoria d'huracà d'aquesta mateixa temporada. El passat dia 21 d'agost va tocar terra a Puerto Rico, com a categoria d'huracà. Posteriorment, va anar adquirint més intensitat fins arribar a la categoria 3 dins de l'escala Saffir Simpson. Durant la jornada d'ahir va arribar a Carolina del nord amb forts vents i pluges torrencials. A hores d'ara s'està dirigint cap a Nova York. De fet, es preveu que hi arribi aquest migdia de diumenge (hora espanyola). Tot i que és veritat que actualment és un huracà de categoria 1, s'ha de mantenir molta precaució, ja que afecta a un total de 65 milions de persones. A Nova York, s'ha suspès tot el transport públic i s'ha advertit a la població que estigués provisionada d'aliments i aigua durant un parell de dies. A més a més, hi ha moltes possibilitats de què es produeixin talls de llum i d'aigua. Per tant, molt és d'esperar que el pitjor està per venir.

Així doncs, estarem atents a l'evolució d'aquest huracà que ha estat, és i serà notícia.


PRÒXIMA EVOLUCIÓ HURACÀ IRENE




IMATGE DEL SATÈL·LIT

6 ago 2011

Tempestes d'estiu.

Durant la tarda d'ahir divendres dia 5 d'agost les tempestes van fer acte de presència en alguns indrets del Pirineu i Prepirineu, especialment occidental.
Alguns dels registres més rellevants són:
Boí 79,8mm
Pont de Suert 65,7mm
Sort 64,7mm
Gisclareny 28,6mm
Bagà 27mm
Guardiola de Berguedà 7mm

En aquest vídeo es pot observar la intensitat de la tempesta a Guardiola de Berguedà. També destacar, que 6 dels 7 litres que es van enregistrar, van caure en menys de 10 minuts!