16 jul 2010

Corrent del golf de Mèxic.

Des del corrent del golf de Mèxic flueixen aigües temperades que atravessen tot l'oceà Atlàntic fins arribar a les costes de l'Europa nord-occidental. Aquest fet afavoreix a què tinguem un clima més suau i temperat respecte al quin ens correspondria, tenint en compte la latitud en la qual estem.
Aquest corrent, quan arriba a latituds més altes, es refreda, la seva densitat augmenta i en conseqüència descendeix fins arribar a les costes tropicals. Tot tancant-se així, el corrent del golf.
No obstant això, els gasos d'efecte hivernacle alliberats a l'atmosfera, són els responsables de què la temperatura mitjana a escala planetària augmenti innexhorablement. Degut aquest augment, les plateformes glacials es fonen i per tant, flueix més aigua dolça a l'Atlàntic nord. És llavors, quan les aigües perden la sanilitat i la densitat necessària, com per garantitzar la permenència d'aquest corrent.
En altres paraules; si es continua fonent el gel dels pols amb la freqüència actual, el corrent es frenarà, i per tant, deixarem de tenir el clima que actualment coneixem.
Què opineu vosaltres al respecte? Creieu que és una de les moltes teories, o bé, es tracta d'una veritable realitat?

No hay comentarios:

Publicar un comentario