23 ago 2010

Temporada de bolets 2010

Any rera any, la passió i l'afany pels bolets torna a les nostres contrades al voltant d'aquestes dates. Tot i que encara queden dies per arribar a la màxima plenitud de la temporada, ja comencen a sortir els bolets més primerencs, entre els quals destaca, per excel·lència, el rovelló.
Ahir vaig tenir l'oportunitat d'anar, per primer cop en aquesta temporada, a buscar bolets cap a la zona de Saldes. Però com era de pensar, la cistella va tornar quasi buida. (veure la segona imatge)
No obstant això, encara és aviat per fer una predicció sobre aquesta temporada que tot just comença. Ja que el més important de tot és aconseguir un índex d'humitat elevat, episodis de pluja i sol successius, i temperatures sense màxims ni mínims extrems.Rovelló


Cistella de rovellons


Massís del Pedraforca


El portet

Amb aquesta entrada queda inaugurada aquesta nova secció titulada Temps de bolets, on cada setmana anirem fent el respectiu seguiment, juntament amb les propietats, característiques i curiositats d'aquests.

2 comentarios:

  1. Marc, ahir ja vaig veure aquesta entrada que has fet dels bolets i me'n vaig estar de posar cap comentari perque no tenia temps.

    Aquest any s'ha avançat una mica el tema dels bolets. No per les dates en sí, ja que l'any passat ja se n'agafaven també, sinó per la quantitat i per la cota baixa on ja hi son.

    Tot i així, cal dir que aquesta florida te les hores comptades, ja que la calorada que estem tenint més els dies que encara seguirem tenint-la, farà que igual que han aparegut, se'n tornin a anar. Tot i així, la segona florida prevista per d'aquí un parell de setmanes, promet ser espectacular.

    ResponderEliminar
  2. Tant de bo d'aquí dues o tres setmanes podem parlar d'una molt bona temporada. Cal dir, que el bosc estava més humit del què m'esperava. La llàstima és la calorada que ens ve a sobre, ja que no serà gaire profitosa pels bolets.

    ResponderEliminar