21 dic 2010

L'hivern ja és aquí.

Avui dimarts dia 21 de desembre arriba l'hivern astrònomic a l'hemisferi nord. De fet, aquesta nova estació s'iniciarà a partir de les 23:38 h U.T.C. Partint de referència el nostre horari, l'hivern començarà demà dimecres a les 00:38h de la nit. Tindrà una durada de 88 dies i 23 hores, tot esdevenint, l'estació més curta de l'any.
A partir de demà, amb el solstici d'hivern (nit més llarga de l'any), el dia mica en mica s'anirà allargant fins arribar al solstici d'estiu (21 de juny). No obstant això, haurem de passar abans per l'equinocci de març (dia 20), on el dia i la nit seran de la mateixa mesura.
Meteorològicament parlant, l'hivern ja ens ha mostrat les seves destresses des de fa algunes setmanes. De fet, l'onada d'aire fred que ens va afectar a finals de novembre, juntament amb la posterior nevada a cotes relativament baixes del passat dia 30, en són clars exemples.
De cara als pròxims dies, continuarem amb la mateixa tònica respecte a la jornada d'avui. Pluges generals, especialment abundants al Pirineu occidental i al vessant sud prepirinenc.
La cota de neu serà força alta (superior als 2000m), tot i que de cara a dijous l'entrada de vents del nord, faran baixar considerablement la cota, però també se'n portarà les traces de precipitació. Per tant, es preveu un Nadal fred, però tranquil.
I més enllà, semblaria que fins a finals d'any la situació es mantindrà força estable . No serà, fins a inicis de l'any que ve, quan el fred es tornarà a intensificar, i qui sap si anirà acompanyat amb nevades a cotes baixes!
Haurem d'anar seguint l'evolució de tot plegat...


Model GFS// Temperatures 850 hPa.



Model GFS// Traces de precipitació.

No hay comentarios:

Publicar un comentario