24 ene 2011

Onada d'aire fred i possibilitat de nevades!

Des de la jornada de divendres, una entrada d'aire fred de caire continental està afectant a bona part de la península amb temperatures molt baixes.
En el cas d'aquí a Guardiola de Berguedà, la nit de dissabte a diumenge vam arribar a - 10'6ºC de mínima, aquesta darrera nit la mínima ha estat de -10'2ºC i a hores d'ara tenim una temperatura de - 5'7ºC. Per tant, és evident que durant aquesta matinada tornaran a baixar fort els termòmetres.
La jornada de demà dimarts i la dimecres es presenten molt estables i fredes . Tot i això, de cara a dijous semblaria ser que podríem tenir enrenou meteorològic, ja que per una banda es formarà una baixa medietrrània que juntament amb l'aire fred en alçada, fa pensar en la possibilitat de veure neu en cotes relativament baixes.
De totes maneres, es massa aviat per fer un pronòstic acurat sobre aquesta situació, ja que qualsevol variació tant de la precipitació com de l'aire fred en alçada, pot fer variar considerablement el pronòstic.
Així doncs, haurem d'estar atents a les posteriors actualitzacions dels models, perquè de moment la cosa pinta força interessant!
No hay comentarios:

Publicar un comentario