7 feb 2011

Primeres imatges completes del Sol.

La NASA presenta per primera vegada imatges completes del Sol

La NASA ha presentat per primera vegada imatges de la superfície solar i la seva atmosfera. Les captures ajudaran, entre altres coses, a millorar les prediccions meteorològiques. Aquest treball és el resultat de les observacions efectuades per les dues sondes solars de l'Observatori de Relacions Terrestres (STEREO), que la NASA va enviar a l'espai el 2006. Les sondes van ser enviades a punts diametralment oposats al Sol amb 180 graus de separació per estudiar com afecta el flux d'energia i la matèria solar a la Terra.
Les sondes han proporcionat una nova visió del sistema solar i ja el 2007 van oferir les primeres fotografies tridimensionals del Sol.
El 2009, les naus van revelar la doble estructura en tres dimensions de les ejeccions de massa coronal, unes violentes erupcions de la matèria del Sol també conegudes com a "tempestes solars". Aquestes ejeccions poden interrompre les comunicacions, i afectar els satèl·lits i les xarxes d'energia a la Terra.
"Les noves imatges ajudaran a millorar la planificació de futures missions de naus espacials robòtiques o amb tripulació cap al sistema solar", ha indicat la NASA en un comunicat.
STEREO és la tercera missió del programa solar de la NASA que dirigeix el Directori de la Missió de Ciències de l'agència espacial.
Aquesta és una missió conjunta en què també participen altres països com el Regne Unit, Alemanya, Bèlgica, els Països Baixos i Suïssa, països que han aportat alguns dels instruments i equips de les sondes.
  • Enllaç:http://www.3cat24.cat/noticia/1054526/ciencia/La-NASA-presenta-per-primera-vegada-imatges-completes-del-Sol
Captura d'una part de les imatges
completes del Sol.

No hay comentarios:

Publicar un comentario