6 dic 2010

Primera nevada de la temporada!

Després de més de deu dies d'intens fred, el passat dimarts dia 30 de novembre la neu va fer acte de presència a cotes relativament baixes. De fet, en les valls i fondalades aquesta va ser més baixa que arreu del territori, ja que l'aire fred va quedar retingut i va propiciar a què nevés en cotes de només 500 o 600 metres. Mentre que a la resta del país la neu voltava entorn als 900 metres.
De cara a mig matí, l'entrada de la massa càlida va fer augmentar progressivament la cota de neu, tot situant-se als 1000 metres a les valls, i als 1300 a la resta de les regions.
En el cas d'aquí a Guardiola de Berguedà bona part de la precipitació caiguda va ser en forma de neu, tot deixant-nos un total de 12cm. i un paisatge ben hivernal propi del mes gener o febrer.
Cal detacar, que feia anys que no s'enregistrava una nevada tant abundant en un mes de novembre aquí a l'Alt Berguedà, ja que de petites enfarinades si que n'hi hagut, però amb prou feines es sobrepassava els 3-4cm de neu.
Ara gairebé no queden vestigis d'aquesta nevada, ja que amb l'augment de les temperatures dels darrers dies pràcticament s'ha fos tota. De totes maneres, penjo aquestes imatges de dimarts que il·lustren perfectament la bonica estampa hivernal amb la que se'ns va acomiadar el mes de novembre.





No hay comentarios:

Publicar un comentario