11 mar 2011

Episodi de pluges generals i abundants

La jornada de demà dissabte es preveu passada per aigua a pràcticament tot Catalunya. Les precipitacions començaran a afectar al llarg d'aquesta nit i matinada cap a la meitat sud de Catalunya, però ràpidament s'aniran generalitzant arreu del territori. Les pluges seran abundants a bona part de la geografia catalana, a excepció del Pirineu més occidental. Les comarques del nord-est seran les quines acumularan més precipitació. És per aquest motiu que des del servei meteorològic de Catalunya, s'han activat diverses alertes per forta pluja. Les comarques pintades de color blau clar, però especialment, les quines estan de color balu focs, són les quines poden arribar a acomular precipitacions iguals o superiors als 100mm en 24 hores.




Des del mes d'octubre que no plou de forma general i abundant a tot Catalunya. Per tant, l'episodi de demà serà molt profitós per regar el territori i omplir els diferents pantans i embassaments de les conques internes.
Aquesta taula mostra l'estat del Pantà la Baells, actualitzat el passat dimarts dia 8 de març. Podem veure com l'embassament es troba al 77'98% de la seva capacitat màxima. Un 12% menys que l'any passat en aquestes dates. Amb tot, encara estem lleugerament per sobre de la mitjana experimentada durant els darrers 10 anys.

No hay comentarios:

Publicar un comentario